Η Σχολή

Η σχολή Ballet Βασιλείου λειτουργεί από το 2009 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Ιδρύθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Στόχος της η ανάδειξη του χορού ως άριστο μέσο εκγύμνασης του σώματος και της καλλιέργειας της ψυχής. Οι σπουδαστές καλούνται να μάθουν να χορεύουν με μέθοδο.
Υπάρχουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

Στη σχολή διδάσκονται τα εξής συστήματα: Ρώσικο VAGANOVA, Σύγχρονος χορός Jose Limon,Cunningham κ.α. Επίσης διδάσκονται αυτοσχεδιασμός και Barre a Terre (ενηλίκων).

Το σύστημα VAGANOVA προσφέρει γνώση, αρμονία, πειθαρχία. Γενικά ο κλασσικός χορός αναπτύσσει σωστά το μυïκό σύστημα. Ιδανική άσκηση για άτομα που έχουν σκολίωση.

Η εκπαίδευσή μας δεν επικεντρώνεται μόνο στην καλλιέργεια του σώματος, το παιδί καλείται να καλλιεργήσει πνεύμα συνεργασίας.

Τα προγράμματά μας καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Το περιβάλλον είναι φιλικό, οικογενειακό και οι εγκαταστάσεις μας καινούριες. Τα μαθήματα που απευθύνονται στις μικρές χορεύτριες είναι γεμάτα από φαντασία, δημιουργικές ασκήσεις, στροφές, πηδήματα και παιχνίδια. Έτσι τα παιδιά αποκαλύπτουν τις ικανότητές τους με τρόπο διασκεδαστικό. Τα τμήματα καθορίζονται ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών, την ηλικία και τα χρόνια εκπαίδευσης.

Η σχολή μας διοργανώνει παραστάσεις που στόχο έχουν να διδάξουν στους μαθητές τον συγχρονισμό, την συγκέντρωση και την υπευθυνότητα. Μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται μεταξύ τους μέσω της σωματικής επικοινωνίας. Ο χορός καλλιεργώντας την καλλιτεχνική έκφραση χαρίζει αυτοπεποίθηση καθώς και την ικανότητα ερμηνείας μπροστά στους άλλους.

Το σχολικό και διδαχτικό έτος ξεκινάει στις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Ιουνίου. Οι μαθητές οφείλουν να είναι επιμελείς στα μαθήματα. Η βασική διδακτική ώρα διαρκεί συνήθως 50΄. Οι σπουδαστές/μαθητές της σχολής ή οι γονείς/κηδεμόνες αποδέχονται με την εγγραφή τους τον εσωτερικό κανονισμό της σχολής. Τα μαθήματα που χάνονται με υπαιτιότητα του σπουδαστή δεν αναπληρώνονται. Τα μαθήματα που συμπίπτουν με τις επίσημες αργίες από το ΥΠΠΟ δεν αναπληρώνονται. Οι γονείς και οι σπουδαστές οφείλουν να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της σχολής.

 

A A A